Hoe jij echt anders met negatieve gedachten om kunt gaan: mindfulness voor ondernemers
05 oktober 2021 

Hoe jij echt anders met negatieve gedachten om kunt gaan: mindfulness voor ondernemers

Op het moment dat je in de auto zit naar je werk stapelen de gedachten zich al op. Een discussie met je collega speelt zich opnieuw af in je hoofd, je schrijft vast een to-do lijstje uit en je neemt je voor om vandaag écht de spits af te bijten. Voor je het weet zit de stress je al tot hier. Hoe kun jij nu nog de dag fris beginnen? Met mindfulness voor ondernemers pak je het anders aan.

Mindfulness voor ondernemers

Of je nu daadwerkelijk ondernemer bent of ondernemend als werknemer binnen een bedrijf, het kan ook jou weleens te veel worden. Je vindt dat je altijd je klanten te woord moet staan en aan hun wensen gehoor dient te geven. Maar wat doe je als je het niet meer aankunt? Mindfulness voor ondernemers is geen quick fix voor stress, spanning, angst en piekeren, maar wel een structurele oplossing waar je voor de rest van je leven profijt van hebt.

De voordelen van mindfulness voor ondernemers

  • je leert anders omgaan met negatieve gedachten
  • bewust bezig zijn met de dingen die je doet
  • meer focus
  • je komt lekker in de flow
  • wetenschappelijk bewezen effect

mindfulness MBSR

Mindfulness MBSR is een wetenschappelijk bewezen methode waarmee je anders met negatieve gedachten leert omgaan. Ze zullen niet verdwijnen; je probeert ze ook niet weg te duwen. Je laat deze gedachten er simpelweg zijn, maar geeft hier doelbewust geen aandacht aan. Die aandacht zet je in ten behoeve van activiteiten waar je op dat moment ook daadwerkelijk iets aan kan doen. Mindfulness voor ondernemers betekent dus niet dat je de hele dag mediteert op je werk – al is af en toe mediteren wel onderdeel van de oefening. 

Het resultaat van mindfulness voor ondernemers? Je bent een ondernemer die met de aandacht in het moment is, bij datgene waar je mee bezig bent. Dit zorgt voor meer ontspanning, flow en creativiteit. Sterk in het moment en succesvol op de lange termijn. Daar teken je toch voor? Ontvang hier gratis onze kennismakingscursus Mindfulness voor ondernemers.

Over de schrijver
Hi! Ik ben Minette Jacobs. Eigenaresse van twee prachtige yoga- en mindfulness studio's. Als mindfulness trainer MBSR ben ik opgeleid in de hoogste categorie 1 en lid van de beroepsvereniging VMBN. Waarom? Omdat het mijn passie en missie is, om zoveel mogelijk mensen veerkrachtig, energiek en ontspannen in het leven te laten staan.
Reactie plaatsen